Himmerland-sammenspilsdag

Workshops:

Hvad skal der til …

… for at det instrumentale sammenspil fungerer?

Hvordan får vi vores forskellige udtryk frem?

Samtidig med at vi skaber en helhed?

Hvordan bakker vi et musikalsk udspil op?

Så det ”swinger”?

… for at vi kan spille til sang?

Hvad kan vi gøre for at akkompagnere?

En solist?

En fællessang?

Hvordan klarer vi pludseligt opståede initiativer?

… for at vi kan spille til dans?

Spilles der til dans, eller danses der til musik?

Er der en vekselvirkning?

Hvem danser hvad og hvordan?

Om aftenen inviterer vi hele Bælum og omegn til ”Musikalsk Åbent Hus”. Her er alle velkomne til at være med. Folk fra nær og fjern må gerne komme og spille, synge en sang eller være med til fællesspil. Og man må hellere end gerne bare komme og lytte og opleve, hvad der sker, når musikken folder sig ud. Det bliver spændende at se, hvem der dukker op, og hvad der venter af nye musikalske oplevelser.

Tid: Lørdag den 13. maj 2017, kl. 9-23.

Det er muligt at komme dagen før og/eller blive til dagen efter.

Sted: Østhimmerlands Ungdomsskole, Skolevej 10, 9574 Bælum.

Pris: 30 kr for undervisning, kaffe mm. Maden tilkøbes efter behov. 60 kr frokost, 170 kr aftensmad. Drikkevarer til rimelige priser bedes købt på stedet. Overnatning 50 kr i skolens lokaler.

Undervisere: Klaus Pindstrup og Stefan Groot.

Tilmelding: kontakt@folkemusikskole.dk eller tlf. 3082 5010.

Seneste tilmelding: Lørdag den 6. maj.

 

 

 

 

Udtalelser fra tidligere deltagere af Musikseminaret:

violin

 

 

 

 

 

Folk kommer fra nær og fjern for at mødes, spille sammen og dele glæden. Musikken er levende og med humør. Glæden og de skønne oplevelser vrimler det med. Alle kan være med uanset, om man har lidt eller meget erfaring. Det gør det til noget ganske særligt. Musikken opstår ved en fælles indsats, hvor hvert enkelt bidrag er unikt. Simpelt som avanceret. Der er plads til forskelligheder i øvelse og erfaring med instrument, sammenspil, alder, profession mm. Det hele bidrager til musikken, som opstår i nuet. Der er plads til at eksperimentere og udvikle med den gode støtte fra fællesskabet. Musikken er organisk, dynamisk og levende, hvor det hele spiller sammen.

Sammenspil3

 

 

 

 

 

I musikken opstår meget på en gang. Det er dage fulde af musik og musikalsk samvær. Efter at have været med til den slags intense dage med kendskab til hvilke oplevelser, det fører med sig, hvilket løft det er, så bliver det et af livets uvurderlige højdepunkter. Værdien vokser stadig, som erfaring kommer til.

Den form for samvær er et fundamentalt kulturgrundlag, som lever i sin originale form. Det er livsbekræftende at mødes omkring musikken, som åbner sanserne, skaber glæde til gavn for en selv og garanteret resten af verden. Taknemmeligheden er stor, for at den slags findes.

(Sofie).

Sammenspil

 

 

 

 

 

“Ih, hvor vi kan trampe” sagde musen til elefanten, da de gik over broen sammen. Det er bar så sjovt at være med i et 17 mands (M/K) spillemandsorkester og se hvor godt dansen går. Om du kan lidt eller meget, når du kommer, er ligegyldigt, når du tager hjem kan du sikkert en masse mere.

Det er nemlig fantastisk inspirerende at være til Spillemandsseminar i Bededagsferien i Rebild. At blive undervist af en gruppe begejstrede lærere, der kan vride de mest finurlige variationer ud af en melodi, og nyde samværet med de andre deltagere, og dele fiduser om buer, strenge eller nodeprogrammer. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse – man bliver forfalden til det.

(Kurt)

Dans

 

 

 

 

 

 Selv om jeg efterhånden er en garvet spillemand, nyder jeg stadig år efter år, at deltage i Bededagsseminaret. Her er plads til alle med interesse for spillemandsmusikken, og andre genrer. Enten du spiller, synger  eller danser – eller det hele. Om du er næsten nybegynder eller øvet.

Sammenspil2

 

 

 

 

 

Selv kommer jeg specielt for at træne teknik og taw på violinen, og her henter jeg meget inspiration. Det gør da heller ikke noget at få en ny melodi eller to med hjem.
Hvert år er der nogle faste instruktører, men også nye, som kommer med hver deres måde at fortolke musikken på. Så der er altid ny inspiration.

Når det hårde slid i grupperne er slut, er der rig mulighed for at lufte hoved og krop i den fantastisk smukke forårsskov. Derefter råhygge med snak, grin  og sammenspil/dans ledsaget af god mad og måske en bette kaffepunch.

IMG_6549

 

 

 

 

 

Jeg har hvert år følt mig meget velkommen. Dejlig at møde kendte, og nye musikglade mennesker. Ikke mindst er seminaret også grobund for at skabe et musikalsk netværk, og mange af os mødes i mange andre musikalske sammenhænge.

(John)

 IMG_6539